Zeleninový šalát s kuracím mäsom
4. 1. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:59)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 kaleráby, 1 anglický zeler, 3 ks vykostených kuracích pŕs, 2 mrkvy, 1 menšiu brokolicu, soľ, mleté čierne korenie, zázvor, olej
Na nálev: 1 viazaničku cibule, 3 citróny, 1 ČL medu, 5 PL olivového oleja
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky a osmažíme na malom množstve oleja. Osolíme a okoreníme.
2. Pripravíme nálev: nadrobno nakrájanú cibuľku premiešame s čerstvou citrónovou šťavou, medom a olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.
3. Na rezančeky nakrájanú mrkvu, kaleráb, anglický zeler, ako aj brokolicu rozobranú na jednotlivé ružičky sparíme v osolenej vode a ochutíme nastrúhaným zázvorom.
4. Prilejeme nálev, vmiešame rezančeky kuracieho mäsa a môžeme podávať.