Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 kaleráby, 1 anglický zeler, 3 ks vykostených kuracích pŕs, 2 mrkvy, 1 menšiu brokolicu, soľ, mleté čierne korenie, zázvor, olej

Na nálev: 1 viazaničku cibule, 3 citróny, 1 ČL medu, 5 PL olivového oleja

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky a osmažíme na malom množstve oleja. Osolíme a okoreníme.

2. Pripravíme nálev: nadrobno nakrájanú cibuľku premiešame s čerstvou citrónovou šťavou, medom a olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

3. Na rezančeky nakrájanú mrkvu, kaleráb, anglický zeler, ako aj brokolicu rozobranú na jednotlivé ružičky sparíme v osolenej vode a ochutíme nastrúhaným zázvorom.

4. Prilejeme nálev, vmiešame rezančeky kuracieho mäsa a môžeme podávať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS