Zeleninový šalát s mozzarelou
21. 5. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:26)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 30 minút.
Potrebujeme: 400 g paradajok, 150 g reďkoviek, 100 g ľadového šalátu, 200 g mozzarelly light, 3 PL olivového oleja, 3 PL balzamového octu, soľ, mleté čierne korenie, 3 prelisované strúčiky cesnaku, provensalské korenie, bazalka na ozdobenie
Ako na to: Paradajky opláchneme pod tečúcou vodou, pokrájame na štvrtiny a vyrežeme stopkové lôžka. Reďkovky umyjeme, očistíme a pokrájame na kolieska. Aj mozzarellu môžeme pokrájať na kolieska. Ľadový šalát preberieme, opláchneme vodou a necháme poriadne odkvapkať.
Potom ho potrháme na menšie kúsky a rozdelíme do štyroch misiek. Na šalát uložíme pokrájané paradajky, reďkovky a mozzarellu. Pripravíme si nálev z oleja, balzamového octu, soli, mletého čierneho korenia a prelisovaného cesnaku. Nálevom polejeme zeleninu vo všetkých štyroch miskách, posypeme ju provensalským korením a ozdobíme lístkom čerstvej bazalky. Podávame s tmavým alebo celozrnným pečivom.