Reklama

Zeleninový šalát s mozzarelou

Šalát s mozzarellou

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút.

Potrebujeme: 400 g paradajok, 150 g reďkoviek, 100 g ľadového šalátu, 200 g mozzarelly light, 3 PL olivového oleja, 3 PL balzamového octu, soľ, mleté čierne korenie, 3 prelisované strúčiky cesnaku, provensalské korenie, bazalka na ozdobenie

Ako na to: Paradajky opláchneme pod tečúcou vodou, pokrájame na štvrtiny a vyrežeme stopkové lôžka. Reďkovky umyjeme, očistíme a pokrájame na kolieska. Aj mozzarellu môžeme pokrájať na kolieska. Ľadový šalát preberieme, opláchneme vodou a necháme poriadne odkvapkať.

Potom ho potrháme na menšie kúsky a rozdelíme do štyroch misiek. Na šalát uložíme pokrájané paradajky, reďkovky a mozzarellu. Pripravíme si nálev z oleja, balzamového octu, soli, mletého čierneho korenia a prelisovaného cesnaku. Nálevom polejeme zeleninu vo všetkých štyroch miskách, posypeme ju provensalským korením a ozdobíme lístkom čerstvej bazalky. Podávame s tmavým alebo celozrnným pečivom.