Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 20 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 300 g strúhaného zeleru, soľ, kryštálový cukor, šťava z 1/2 citróna, mleté čierne korenie, 200 ml majonézy alebo kyslej smotany

Postup:

1. V miske zmiešame zeler so štipkou soli a cukru a podľa chuti s citrónovou šťavou. Necháme chvíľu odstáť.

2. K zeleru primiešame majonézu alebo kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Ochutíme soľou a korením a necháme aspoň 15 minút odstáť v chlade.

3. Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS