Zelerová polievka
14. 3. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 400 g zeleru, 2 veľké jablká, 2 ks zelerovej vňate, 2 žĺtky, 100 ml sladkej smotany, šťava z polovice citróna, 1 lyžička práškového cukru, 1 kocka masoxu, soľ
Postup:
1. Umytý a očistený zeler postrúhame a osolíme. Kocku masoxu rozpustíme v 400 ml horúcej vody a obaríme zeler. Necháme 30 minút stáť a potom rozmixujeme s očistenými pokrájanými jablkami a sladkou smotanou.
2. Ochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Podávame s nadrobno posekanou zelerovou vňaťou.
NÁŠ TIP:
K polievke výborne chutia krutóny. Pripravte ich opečením staršieho bieleho chleba nakrájaného na menšie kocky. Olivový olej pridajte až pred koncom opekania. Krutóny môžete ochutiť roztlačeným cesnakom a ešte krátko dopiecť.