Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zelerová polievka

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 400 g zeleru, 2 veľké jablká, 2 ks zelerovej vňate, 2 žĺtky, 100 ml sladkej smotany, šťava z polovice citróna, 1 lyžička práškového cukru, 1 kocka masoxu, soľ

Postup:

1. Umytý a očistený zeler postrúhame a osolíme. Kocku masoxu rozpustíme v 400 ml horúcej vody a obaríme zeler. Necháme 30 minút stáť a potom rozmixujeme s očistenými pokrájanými jablkami a sladkou smotanou.

2. Ochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Podávame s nadrobno posekanou zelerovou vňaťou.

NÁŠ TIP:

K polievke výborne chutia krutóny. Pripravte ich opečením staršieho bieleho chleba nakrájaného na menšie kocky. Olivový olej pridajte až pred koncom opekania. Krutóny môžete ochutiť roztlačeným cesnakom a ešte krátko dopiecť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS