Zemiaková omeleta so zeleninou
3. 12. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:17)

Zdroj: Archív
Reklama
NA 1 OMELETU3 veľké zemiaky 1 vajce soľ 1 PL štipľavej paprikovej nátierky 1 malá mrkva 1 malý petržlen 1/2 kalerábu olej vegeta kečup na ozdobu
POSTUP: 1. Zemiaky olúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Zeleninu očistíme, tiež ju postrúhame a na oleji podusíme. Dochutíme vegetou a podľa potreby podlejeme vodou. 2. Na teflónovú panvicu nalejeme olej a na ňu rozotrieme zemiaky. Posolíme ich, zalejeme rozšľahaným vajcom a necháme dočervena upiecť. Neobraciame. 3. Na polovicu omelety natrieme paprikovú nátierku a na ňu navrstvíme uvarenú zeleninu. Omeletu preložíme napoly a prenesieme na tanier. Môžeme ju ozdobiť kečupom.