Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiaková pizza s rozmarínom

Zemiaková pizza s rozmarínom

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút. Čas kysnutia: 45 minút.

Potrebujeme:

Cesto: 500 g hladkej múky, 1 kocka droždia, štipka kryštálového cukru, 250 ml vlažnej vody, 1/2 ČL soli, 3 PL olivového oleja, múka na posypanie dosky

Obloženie: 100 g čerstvého syra typu cottage, 2 PL citrónovej šťavy, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, soľ, 2 vetvičky rozmarínu, 3 až 4 uvarené zemiaky, 200 g kozieho syra

Ako na to: Droždie rozmiešame spolu s cukrom vo vlažnej vode. Múku so soľou a olejom dáme do väčšej misy, pridáme kvások a pomocou ručného šľahača s nadstavcami na miesenie vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy. Prikryté necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť.

Cesto na pomúčenej doske premiesime a vyvaľkáme natenko. Cesto nakrájame na 8 rovnakých dielov s dĺžkou približne 12 cm. Kúsky cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Čerstvý syr zmiešame s citrónovou šťavou, so soľou, s mletým bielym korením a zmes natrieme na cesto. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a poukladáme na cesto. Navrch rozložíme nakrájaný kozí syr a natrhané vetvičky rozmarínu. Nakoniec posypeme čiernym korením a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 220 °C.

Vyberáme pre vás niečo PLUS