Zemiaková polievka s majoránom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 1 polievková lyžica bravčová masť, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica mletá červená paprika, 500 gram zemiaky, 100 gram krupica, 1 polievková lyžica maslo, 1 kus vajce, mletá rasca, mleté čierne korenie, majorán, pažitka, soľ
1.
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno. Odstavíme, vmiešame mletú papriku, očistené zemiaky nakrájané na kolieska, soľ, rascu, korenie a majorán. Zalejeme 1 200 ml vody a uvaríme domäkka.
2.
Z krupice, masla a vajca vymiešame cesto a necháme postáť. Z cesta lyžicou hádžeme do polievky halušky a ešte krátko povaríme. Polievku dochutíme nasekanou pažítkou.