Zemiakové dukáty
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 750 gram uvarené zemiaky, 300 gram bryndza, 200 gram slanina, 2 čajová lyžička soľ, 200 gram hladká múka, olej na vyprážanie, 1 téglik biely jogurt, 2 strúčik cesnak, soľ, mleté čierne korenie, pažitka
1.
Uvarené zemiaky prepasírujeme do misy, zmiešame so 160 g múky, soľou, s bryndzou a nadrobno pokrájanou slaninou. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Zvyškom múky posypeme dosku a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku 2 cm. Potom z neho povykrajujeme rovnako veľké kolieska. Ihneď vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
3.
V miske zmiešame jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a pažítku.
4.
Hotové dukáty podávame s dipom.