Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakové dukáty

Zemiakové dukáty

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

15 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 750 gram uvarené zemiaky, 300 gram bryndza, 200 gram slanina, 2 čajová lyžička soľ, 200 gram hladká múka, olej na vyprážanie, 1 téglik biely jogurt, 2 strúčik cesnak, soľ, mleté čierne korenie, pažitka

1.

Uvarené zemiaky prepasírujeme do misy, zmiešame so 160 g múky, soľou, s bryndzou a nadrobno pokrájanou slaninou. Vypracujeme hladké cesto.

2.

Zvyškom múky posypeme dosku a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku 2 cm. Potom z neho povykrajujeme rovnako veľké kolieska. Ihneď vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

3.

V miske zmiešame jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a pažítku.

4.

Hotové dukáty podávame s dipom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS