Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakové knedle so slaninou

Zemiakové knedle so slaninou

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 g zemiakov uvarených v šupe, 150 g slaniny alebo údeného mäsa, 150 g hrubej múky, 100 g krupice, 2 vajcia, 1 žemľa, soľ

Postup:

1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo prelisujeme. Pridáme k nim krupicu, hrubú múku a vajce, osolíme a vypracujeme tuhšie cesto.

2. Slaninu nakrájame na malé kocky a zľahka ju opečieme na panvici. Menšiu časť slaniny odložíme bokom na posypanie knedlí, k zvyšnej pridáme na kocky nakrájanú žemľu a za stáleho miešania ju opečieme. Slaninu so žemľou odstavíme, necháme vychladnúť, pridáme do cesta a dôkladne premiešame.

3. Z pripraveného cesta sformujeme 3 až 4 podlhovasté šišky a dáme ich do vriacej osolenej vody. Vareškou ich opatrne oddelíme od dna a varíme podľa veľkosti asi 20 minút.

4. Hotové knedle opatrne vyberieme z vody, nakrájame na plátky a podávame posypané zvyšnou slaninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS