Zemiakové „lasagne“

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

500g mletého hovädzieho

Soľ, korenie

Paradajková omáčka

1 lyžica masla

1 lyžica múky

500 ml mlieka

Soľ

Muškátový oriešok

Strúhaný syr

Takto sa to podarí:

1. Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na plátky alebo hranolčeky.

2. Na masle opečieme cibuľu a krátko aj cesnak. Pridáme mäso a opečieme. Pridáme rajčinovú omáčku, osolíme a okoreníme.

3. V druhom hrnci si na masle krátko opražíme múku a zalejeme mliekom. Pridáme soľ a korenie. Povaríme asi 5 minút, čím vznikne bešamel.

Zemiakové „lasagne“
Zemiakové „lasagne“
Zdroj: Nový Čas pre ženy

4. Do pekáča vrstvíme bešamel, zemiaky, mäso, zemiaky a na záver bešamel.

Zemiakové „lasagne“
Zemiakové „lasagne“
Zdroj: Nový Čas pre ženy

5. Posypeme strúhaným syrom a pečieme na 200 stupňov asi 30 minút, kým povrch nie je zlatistý.

Zemiakové „lasagne“
Zemiakové „lasagne“
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zemiakové „lasagne“
Zemiakové „lasagne“
Zdroj: Nový Čas pre ženy