Môžu byť lasagne ešte lepšie? Môžu! Vymeňte cestoviny za túto potravinu a celá rodina sa bude zalizovať
5. 4. 2018, 13:50

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Lasagne bez cestovín? Dá sa to! Ani neskúšajte pripraviť malý pekáč, lebo nezostane na druhý deň nič.
Zemiakové „lasagne“
Potrebujeme:
1 kg zemiakov uvarených v šupke
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
500g mletého hovädzieho
Soľ, korenie
Paradajková omáčka
1 lyžica masla
1 lyžica múky
500 ml mlieka
Soľ
Muškátový oriešok
Strúhaný syr
Takto sa to podarí:
1. Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na plátky alebo hranolčeky.
2. Na masle opečieme cibuľu a krátko aj cesnak. Pridáme mäso a opečieme. Pridáme rajčinovú omáčku, osolíme a okoreníme.
3. V druhom hrnci si na masle krátko opražíme múku a zalejeme mliekom. Pridáme soľ a korenie. Povaríme asi 5 minút, čím vznikne bešamel.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zemiakové „lasagne“
4. Do pekáča vrstvíme bešamel, zemiaky, mäso, zemiaky a na záver bešamel.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zemiakové „lasagne“
5. Posypeme strúhaným syrom a pečieme na 200 stupňov asi 30 minút, kým povrch nie je zlatistý.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zemiakové „lasagne“
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zemiakové „lasagne“