Reklama

Zemiakové pagáče sú NAJ silvestrovská chuťovka: Keď zistíte pravý dôvod, už nikdy u vás nebudú chýbať

Zemiakové pagáče

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Zemiakové pagáče nielen skvelo chutia k vínu či pivu, ale je tu ešte jeden dôvod, prečo by u vás na Silvestra nemali chýbať.

Toto ste možno netušili, ale pagáče z kysnutého cesta sú vynikajúcou prevenciou proti silvestrovskej opici. Toto naozaj funguje!

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Pripravte si skvelú chuťovku na silvestrovskú noc. Zemiakové pagáče nielen vynikajúco chutia, ale sú užitočné ešte aj inakšie. Sú totiž overenou prevenciou proti silvestrovskej opici. Ako to funguje? Droždie obsahuje enzým ADH, ktorý urýchľuje proces „rozkladu alkoholu“, čím sa nedostáva do krvného obehu v takom veľkom množstve.

Zdroj: Shutterstock‎

Zemiakové pagáče

Zemiakové pagáče

Potrebujeme:

300 g v šupe uvarených a prepasírovaných zemiakov

700 g polohrubej múky

2 PL soli

1 ČL mletého čierneho korenia

1 PL rasce

42 g droždia

1 PL kryštálového cukru

300 g masti

1 vajce na potretie

Takto sa to podarí:

1. Všetky suroviny a 200 g masti spolu vymiešame do hladkého cesta, ktoré necháme hodinu kysnúť.

2. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme masťou. Preložíme na polovicu a ešte raz a vyvaľkáme.

3. Vykrojíme pagáče, ktoré dáme na vymastený plech a potrieme vajcom.

4. Necháme 30 minút kysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry 200 °C na asi 15 minút.

Zdroj: Shutterstock‎

Zemiakové pagáče