Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakové pirohy s bryndzou

Zemiakové pirohy s bryndzou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

40 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram zemiaky uvarené v šupke, 1 kus vajce, 250 gram polohrubá múka, 200 gram bryndza, 125 gram údená slanina, 1 téglik kyslá smotana, 2 kus cibuľa, 100 gram maslo, soľ, pažitka

1.

Vychladnuté zemiaky olúpeme a postrúhame do misy. Na plnku z nich odoberieme asi 250 g, pridáme bryndzu a zamiešame.

2.

Na cesto zmiešame zemiaky, vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Hneď vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, naplníme plnkou, preložíme a pospájame na pirohy. Varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch, krátko povaríme a scedíme do misy. Premiešame s trochou masla.

3.

Nakrájanú slaninu opečieme dochrumkava. Na tuku zo slaniny opečieme aj nakrájanú cibuľu.

4.

Pirohy podávame s opečenou slaninou, cibuľou, kyslou smotanou a pažítkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS