Zemiakové placky po novom
1. 9. 2008, 2:00

Zdroj: Život
Reklama
Čas na prípravu: 30 minút
Potrebujeme: 800 g zemiakov, 2 cibule, 1 žĺtok, 160 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 400 g sladkokyslých jabĺk, mleté čierne korenie, soľ, 150 ml kyslej smotany
Ako na to: Ošúpané a umyté zemiaky a cibuľu nahrubo nastrúhame do väčšej misy. Prebytočnú tekutinu vytlačíme. Pridáme polohrubú múku, olej, soľ, korenie a dobre premiešame. Ak cesto nie je dosť husté, podľa potreby ešte prisypeme múku.
Z cesta formujeme menšie okrúhle placky a na malom množstve oleja ich z oboch strán opražíme. Jablká očistíme, postrúhame, prípadne nakrájame na kocky a dáme dusiť v 100 ml vody. Uvarené ich rozmixujeme na kašu. Placky podávame poliate jablkovým pyré a s kôpkou kyslej smotany.