Zemiakové placky plnené špargľou a syrom
10. 11. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Archív
Reklama
4 PORCIE 300 g zemiakov 2 vajcia 2 dl mlieka 220 g hladkej múky 2 strúčiky cesnaku soľ, čierne mleté korenie majorán 200 g špargle 200 g strúhaného syra
POSTUP:
1. Očistené a umyté zemiaky najemno nastrúhame, pridáme mlieko, vajcia a hladkú múku. Vypracujeme hustejšie cesto, do ktorého pridáme v rukách pomrvený majorán, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. 2. Na rozohriatom oleji placky z oboch strán dozlatista opečieme. 3. Na placku položíme špargľu, posypeme ju strúhaným syrom a preložíme do tvaru veľkého piroha. Ako prílohu môžeme podávať šalát.