Reklama

Zemiakové pyré s petržlenovou vňaťou

Zemiakové pyré s petržlenovou vňaťou

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 gram zemiaky, 250 mililiter mlieko, 20 gram maslo, 2 vetvička petržlenová vňať, muškátový oriešok, soľ

1.

Umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Varíme na strednej teplote 25 až 30 minút, kým nezmäknú. Zlejeme, necháme chvíľu chladnúť a ošúpeme. Ihneď roztlačíme alebo prelisujeme.

2.

V hrnci rozhorúčime mlieko s 1/2 ČL soli a muškátovým orieškom a po lyžiciach zamiešame do zemiakov. Pridáme maslo a spojíme. Dochutíme a podávame posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.