Zemiakovo-cibuľová polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 gram múčne zemiaky, 2 kus cibuľa, 1 stonka pór (len biela časť), 2 polievková lyžica maslo, 1 liter mäsový vývar, 400 gram údená slanina alebo prerastené údené mäso, 3 stonka tymian, 1 kus bobkový list, soľ, muškátový oriešok, tymian na ozdobu
1.
Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na kocky a cibuľu na plátky. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
2.
Zeleninu opečieme na rozpálenom masle a nakoniec zalejeme vývarom. Pridáme plátky slaniny, stonky tymianu a bobkový list, prikryté varíme 30 minút.
3.
Nakoniec z polievky vyberieme mäso, zeleninu a asi 3 malé naberačky vývaru. Mäso nakrájame na kúsky.
4.
Polievku zmixujeme, slaninu spolu so zeleninou a s vývarom vrátime do polievky a ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
5.
Polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme tymianom.