Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakovo-cibuľová polievka

Zemiakovo-cibuľová polievka

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 gram múčne zemiaky, 2 kus cibuľa, 1 stonka pór (len biela časť), 2 polievková lyžica maslo, 1 liter mäsový vývar, 400 gram údená slanina alebo prerastené údené mäso, 3 stonka tymian, 1 kus bobkový list, soľ, muškátový oriešok, tymian na ozdobu

1.

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na kocky a cibuľu na plátky. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.

2.

Zeleninu opečieme na rozpálenom masle a nakoniec zalejeme vývarom. Pridáme plátky slaniny, stonky tymianu a bobkový list, prikryté varíme 30 minút.

3.

Nakoniec z polievky vyberieme mäso, zeleninu a asi 3 malé naberačky vývaru. Mäso nakrájame na kúsky.

4.

Polievku zmixujeme, slaninu spolu so zeleninou a s vývarom vrátime do polievky a ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

5.

Polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme tymianom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS