Zemiakovo-mrkvové placky
21. 6. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:19)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 30 minút.
Prísady (na 4 porcie): 6 zemiakov, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/2 ČL soli, 6 PL olivového oleja
Postup: Zemiaky a mrkvu očistíme, nastrúhame na strúhadle najemno a premiešame. Cibule očistíme a pokrájame nadrobno. Posekanú cibuľu pridáme k zemiakovo-mrkvovej mase, osolíme, dobre premiešame a necháme asi 10 minút odležať. Na panvici rozpálime 1 PL olivového oleja a do stredu panvice dáme zemiakovo-mrkvovú zmes, ktorú vidličkou roztlačíme do strán.
Placku opečieme z jednej strany dozlatista, pomocou obracačky obrátime a opečieme aj z druhej strany. Rovnako postupujeme aj so zvyškom cesta, pričom dbáme na to, aby bolo na panvici vždy dostatočné množstvo olivového oleja. Hotové zemiakovo-mrkvové placky podávame so zeleninovým šalátom a dresingom z nízkotučného bieleho jogurtu.