Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiakový šalát s kuracími prsiami

Zemiakový šalát s kuracími prsami

Zdroj: photocusine

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 400 g uvarených zemiakov, 1/3 šalátovej uhorky, 2 červené cibule, 2 PL bieleho balzamikového octu, 3 PL slnečnicového oleja, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie, 50 g kyslej smotany, 650 g kuracích pŕs, 3 PL hladkej múky, 1 vajce, 30 g kukuričných lupienkov, 40 g strúhanky, olej na vyprážanie

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubé kocky. Uhorku umyjeme, cibuľu ošúpeme a obe pokrájame nadrobno. V mise zmiešame zemiaky, uhorku, cibuľu, ocot a olej. Osolíme, osladíme, okoreníme a do šalátu zamiešame smotanu.

2. Prsia nakrájame na hrubšie prúžky, osolíme a okoreníme. Posypeme múkou a dobre premiešame. Potom primiešame rozšľahané vajce. Nakoniec do mäsovej zmesi pridáme podrvené kukuričné lupienky zmiešané so strúhankou. V hrnci alebo panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja a mäso v ňom po častiach vypražíme do zlatohneda.

3. Hotové zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke a podávame so šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS