Zemiakový šalát s lososom
19. 7. 2013, 8:00

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 g malých zemiakov, 4 PL bieleho vínneho octu, 4 PL olivového oleja, 3 PL citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie, 1 ČL ostrej horčice, 60 ml zeleninového vývaru, kryštálový cukor, 400 g filiet lososa, 1 PL rozpusteného masla, 200 g špenátu, 2 PL sekaného kôpru, 4 PL kyslej smotany
Postup:
1. Zemiaky povaríme zhruba 25 minút v osolenej vode. Zlejeme, necháme vychladnúť a potom podľa veľkosti nakrájame na polovice alebo štvrtiny.
2. V mise zmiešame ocot, olej, 1 PL citrónovej šťavy, horčicu, vývar, soľ a korenie. Podľa potreby osladíme a do nálevu pridáme zemiaky a premiešame.
3. Na rozpustenom masle opečieme lososa doružova. Pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vyberieme a nakrájame na menšie kúsky.
4. K zemiakom primiešame kôpor, umytý a osušený špenát a lososa. Naložíme do misiek a ozdobíme kyslou smotanou.