Zemiaky s cesnakom a bylinkami
23. 6. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: photocuisine
Čas prípravy: 15 minút, 4 až 6 porcií
Potrebujeme: 1 až 1,5 kg malých nových zemiakov, 20 strúčikov cesnaku, 3 až 4 šalotk, 4 vetvičky rozmarínu, 40 g hrubej morskej soli, 40 g olivového oleja
Postup:
1. Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a preložíme do nádoby vhodnej na pečenie. Pridáme neošúpané a jemne roztlačené strúčiky cesnaku. Šalotky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so zemiakmi.
2. Rozmarín umyjeme, osušíme, otrháme a spolu so soľou a s olejom zmiešame. Zmes nanesieme na zemiaky, cesnak a šalotku a všetko dobre premiešame.
3. Zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C podľa veľkosti na 20 až 30 minút.
4. Hotové zemiaky podávame ku grilovanému mäsu, k rybám alebo s bylinkovým tvarohom.