Zemiaky s chorizom a cibuľkou
24. 6. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 g malých nových zemiakov, soľ, 4 jarné cibuľky, 1 žltá paprika, 1 strúčik cesnaku, 250 g pikantnej klobásy chorizo, 2 PL olivového oleja, 2 PL sekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, hrsť mladých cviklových listov
Postup:
1. Zemiaky dôkladne vydrhneme a zbavíme šupy. Dáme do hrnca s osolenou vodou a povaríme 10 až 15 minút. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť. Jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky veľké 1 cm.
2. Papriku umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Klobásu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a na panvici opečieme z oboch strán na oleji.
3. Pridáme papriku, cesnak, cibuľku, petržlenovú vňať, zemiaky a všetko spolu krátko opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
4. Lístky cvikly umyjeme, preberieme, osušíme a podávame spolu so zemiakovým šalátom.
Náš tip
Skúste aj menej pikantnú verziu klobásky.