Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiaky s chorizom a cibuľkou

Zemiakay s chorizom a jarnou cibuľkou

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 g malých nových zemiakov, soľ, 4 jarné cibuľky, 1 žltá paprika, 1 strúčik cesnaku, 250 g pikantnej klobásy chorizo, 2 PL olivového oleja, 2 PL sekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, hrsť mladých cviklových listov

Postup:

1. Zemiaky dôkladne vydrhneme a zbavíme šupy. Dáme do hrnca s osolenou vodou a povaríme 10 až 15 minút. Potom ich zlejeme a necháme vychladnúť. Jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky veľké 1 cm.

2. Papriku umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Klobásu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a na panvici opečieme z oboch strán na oleji.

3. Pridáme papriku, cesnak, cibuľku, petržlenovú vňať, zemiaky a všetko spolu krátko opečieme. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

4. Lístky cvikly umyjeme, preberieme, osušíme a podávame spolu so zemiakovým šalátom.

Náš tip

Skúste aj menej pikantnú verziu klobásky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS