Zemiaky s cuketou a paradajkami
25. 6. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 750 g nových zemiakov, soľ, 125 ml zeleninového vývaru, 1 mladá cuketa, 100 g kokteilových paradajok, 1 cibuľa, 1 nakladaná uhorka, 4 PL bieleho vínneho octu, mleté čierne korenie, 6 PL oleja, 2 plátky slaniny, bazalka na ozdobenie
Postup:
1. Zemiaky dôkladne vydrhneme a zbavíme šupy. Dáme do hrnca s osolenou vodou a povaríme 10 až 15 minút. Potom ich zlejeme, necháme vychladnúť a nakrájame. Vývar prevaríme a zemiaky ním zalejeme. Necháme hodinu odstáť a vychladnúť.
2. Cuketu umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Uhorku pokrájame nadrobno.
3. V mise zmiešame ocot, soľ, korenie a olej spolu s cibuľou a uhorkou. K zemiakom primiešame cuketu a paradajky. Prilejeme nálev a opatrne premiešame.
4. Slaninu nakrájame na malé kocky a dochrumkava opečieme na panvici. Necháme odkvapkať na papierovej utierke.
5. Šalát ešte raz dochutíme a ozdobíme slaninou a bazalkou.
Náš tip
Šalátik je ideálna príloha k vyprážanému rezňu alebo syru.