Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiaky s hráškom a cibuľkou

Zemiaky s hráškom a cibuľkou

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 25 minút

Potrebujeme: 500 g nových zemiakov, 1 ČL rasce, 500 g hrášku, 200 g jarnej cibuľky, 30 g petržlenovej vňate, 1 ČL ostrej horčice, 1/2 ČL kryštálového cukru, 150 ml teplého zeleninového vývaru, 5 PL bieleho vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, 5 PL olivového oleja

Postup:

1. Zemiaky umyjeme a spolu s rascou povaríme 10 až 15 minút v osolenej vode. Po uvarení necháme odkvapkať, ošúpeme a necháme vychladnúť. Hrášok 1 až 2 minúty povaríme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.

2. Zemiaky nakrájame na plátky a zmiešame v mise spolu s ešte teplým hráškom. Cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, lístky oberieme a najemno nasekáme.

3. V mise zmiešame horčicu, cukor, teplý vývar a ocot, osolíme a okoreníme a spolu s cibuľkou zamiešame do zemiakov.

4. Necháme 15 minút odstáť. Nakoniec do šalátu primiešame olej a ešte raz ochutíme. Pred podávaním posypeme vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS