Zemiaky s hráškom a cibuľkou
24. 6. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 25 minút
Potrebujeme: 500 g nových zemiakov, 1 ČL rasce, 500 g hrášku, 200 g jarnej cibuľky, 30 g petržlenovej vňate, 1 ČL ostrej horčice, 1/2 ČL kryštálového cukru, 150 ml teplého zeleninového vývaru, 5 PL bieleho vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, 5 PL olivového oleja
Postup:
1. Zemiaky umyjeme a spolu s rascou povaríme 10 až 15 minút v osolenej vode. Po uvarení necháme odkvapkať, ošúpeme a necháme vychladnúť. Hrášok 1 až 2 minúty povaríme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
2. Zemiaky nakrájame na plátky a zmiešame v mise spolu s ešte teplým hráškom. Cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, lístky oberieme a najemno nasekáme.
3. V mise zmiešame horčicu, cukor, teplý vývar a ocot, osolíme a okoreníme a spolu s cibuľkou zamiešame do zemiakov.
4. Necháme 15 minút odstáť. Nakoniec do šalátu primiešame olej a ešte raz ochutíme. Pred podávaním posypeme vňaťou.