Zemiaky so syrom
29. 5. 2013, 8:00

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 g stredne veľkých zemiakov, 1 strúčik cesnaku, 120 g kyslej smotany, 120 g strúhaného ovčieho syra, 1 až 2 PL suchého bieleho vína, soľ, mleté biele korenie
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
2. Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a dáme na plech. Vložíme do rúry a pečieme približne 35 minút, až zemiaky zmäknú.
3. Cesnak ošúpeme a prelisujeme do smotany. Do zmesi primiešame strúhaný syr a víno. Osolíme a okoreníme.
4. Zemiaky vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a pozdĺžne poprekrajujeme. Reznú stranu zemiakov natrieme syrovou zmesou, plech vložíme do rúry na najvyššiu koľajničku a pečieme ďalších 10 minút, až syr začne hnednúť.
5. Vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a podávame..
Čas pečenia: 45 minút