Zemiaky s tvarohom
27. 9. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:56)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút; Čas varenia: 15 minút; Čas zapekania: 10 minút
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
250 g tvarohu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, 1 menšia biela reďkovka, 1 zelená cibuľka alebo 2 PL nasekanej pažítky, 8 stredne veľkých zemiakov, zväzok červenej reďkovky
POSTUP:
1. Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Tvaroh rozmixujeme alebo vymiešame s prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou a korením.
2. Bielu reďkovku olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, červenú reďkovku nakrájame na kúsky. Zelenú cibuľku nakrájame nadrobno.
3. Do tvarohu vmiešame bielu reďkovku, rozdelíme ho na polovičky upečených zemiakov, posypeme nakrájanou červenou reďkovkou a zelenou cibuľkou alebo nasekanou pažítkou.