Zemiaky s vajcom
23. 6. 2009, 14:48 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Reklama
Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 30 minút.
Potrebujeme: 12 stredne veľkých zemiakov, 4 vajcia, 1 cibuľa, 300 g tvarohu, 100 g hrášku, 150 ml kyslej smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL nasekanej pažítky
Postup:
1 Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, vajcia uvaríme natvrdo, mrazený hrášok povaríme 5 minút v osolenej vriacej vode, čerstvý olúpeme. Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme.
2 Tvaroh vymiešame so smotanou a s nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou, korením, nasekanou pažítkou a citrónovou šťavou.
3 Zemiaky olúpeme, prekrojíme a rozdelíme na taniere. Navrstvíme na ne tvaroh, posypeme hráškom a obložíme štvrtinkami nakrájaných vajec.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Sexuálne zdravie: kľúč k harmónii tela i vzťahov Sponzorované