Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zemiaky s vajcom

Zemiaky s vajcom

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 30 minút.

Potrebujeme: 12 stredne veľkých zemiakov, 4 vajcia, 1 cibuľa, 300 g tvarohu, 100 g hrášku, 150 ml kyslej smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL nasekanej pažítky

Postup:

1 Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, vajcia uvaríme natvrdo, mrazený hrášok povaríme 5 minút v osolenej vriacej vode, čerstvý olúpeme. Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme.

2 Tvaroh vymiešame so smotanou a s nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou, korením, nasekanou pažítkou a citrónovou šťavou.

3 Zemiaky olúpeme, prekrojíme a rozdelíme na taniere. Navrstvíme na ne tvaroh, posypeme hráškom a obložíme štvrtinkami nakrájaných vajec.

Vyberáme pre vás niečo PLUS