Reklama

Zemiaky zapečené so syrom a špenátom

Zemiaky zapečené so syrom a špenátom

Zdroj: Shuttershock

Reklama

Máte chuť na zdravé a chutné jedlo, z ktorého nepriberiete? Skúste zapečené zemiaky, ideálne na rýchlu prípravu počas letných dní.

Prísady (na 4 porcie):

500 g nových zemiakov

600 g čerstvých špenátových listov

200 g tvrdého syra typu čedar

2 strúčiky cesnaku

1 ČL masla so zníženým obsahom tuku

100 g lolo šalátu

2 paradajky

mleté čierne korenie

soľ

pažítka na ozdobenie

Postup:

Do panvice dáme roztopiť maslo a podusíme v ňom ošúpané a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme čerstvé špenátové listy a rozmiešame ich s opraženým cesnakom, štipkou soli a mletým čiernym korením.

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, rozpolíme, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na strúhadle postrúhame 200 g tvrdého syra.

Na každý zemiak dáme trocha špenátovej zmesi a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.

Šalát potrháme na menšie kúsky. Paradajky pokrájame na mesiačiky, pažítku posekáme. Podávame so zapečenými zemiakmi.

ENERGETICKÁ HODNOTA JEDNEJ PORCIE: 1 361 kJ

Vyberáme pre vás niečo PLUS