Zemiaky zapečené so syrom a špenátom
8. 7. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:15)

Zdroj: Shuttershock
Máte chuť na zdravé a chutné jedlo, z ktorého nepriberiete? Skúste zapečené zemiaky, ideálne na rýchlu prípravu počas letných dní.
Prísady (na 4 porcie):
500 g nových zemiakov
600 g čerstvých špenátových listov
200 g tvrdého syra typu čedar
2 strúčiky cesnaku
1 ČL masla so zníženým obsahom tuku
100 g lolo šalátu
2 paradajky
mleté čierne korenie
soľ
pažítka na ozdobenie
Postup:
Do panvice dáme roztopiť maslo a podusíme v ňom ošúpané a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme čerstvé špenátové listy a rozmiešame ich s opraženým cesnakom, štipkou soli a mletým čiernym korením.
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, rozpolíme, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na strúhadle postrúhame 200 g tvrdého syra.
Na každý zemiak dáme trocha špenátovej zmesi a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.
Šalát potrháme na menšie kúsky. Paradajky pokrájame na mesiačiky, pažítku posekáme. Podávame so zapečenými zemiakmi.
ENERGETICKÁ HODNOTA JEDNEJ PORCIE: 1 361 kJ