Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Žemľové knedlíčky sú delikatesa, ale neviete správne ich pripraviť? TATKO sa vám určite vydaria

Žemľové knedličky

Zdroj: Shutterstock‎.com

Reklama

Žemľové knedličky sú špecialitou našich západných susedov a dobre pripravené sú gurmánskym zážitkom, ale...

Ich varenie však býva kameňom úrazy, kedy môže celá snaha výjsť navnivoč. Prečo?

Žemľové knedličky

Zdroj: Shutterstock‎.com

Žemľové knedličky

Príprava cesta na žemľové knedličky, ako ich robia naši susedia nie je žiadna veda. Čo sa týka surovín treba len vajcia, nakrájané žemle, soľ a bylinky, najčastejšie petržlenovú vňať.

Zdroj: Shutterstock

Ako variť vajcia

Zdroj: Shutterstock

Petržlenová vňať podporuje pečeň.

Zvyknú sa robiť žemľové knedličky aj s múkou, ale klasika je takáto jednoduchá. S múkou to ide, samozrejme, jednoduchšie, keďže drží spolu s vajcami celý kúsok dokopy.

Zdroj: Shutterstock‎.com

Žemľové knedličky

Keď však použijeme recept, do ktorého sa múka nepoužíva, stačí jedna malá chybička pri príprave alebo v recepte a knedličky sa vám pri varení vo vode rozpadnú. Hotová pohroma.

Zdroj: Shutterstock‎.com

Žemľové knedličky

Našťastie si vieme pomôcť. Určite nerobte nikdy všetky knedličky naraz. Tak budete mať šancu, svoju chybu napraviť bez toho aby ste museli začať od začiatku. Jednoducho všetky surové knedličky vhoďte do veľkej misy, pridajte ešte jedno vajce a dôkladne premieste. Potom vyformujte a vhoďte do vriacej vody. Vajce sa postará lepšie držanie tvaru a stabilitu pri vare.

Zdroj: Shutterstock‎.com

Žemľové knedličky

Vyberáme pre vás niečo PLUS