Žemľové knedlíčky sú delikatesa, ale neviete správne ich pripraviť? TATKO sa vám určite vydaria
2. 4. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: Shutterstock.com
Žemľové knedličky sú špecialitou našich západných susedov a dobre pripravené sú gurmánskym zážitkom, ale...
Ich varenie však býva kameňom úrazy, kedy môže celá snaha výjsť navnivoč. Prečo?

Zdroj: Shutterstock.com
Žemľové knedličky
Príprava cesta na žemľové knedličky, ako ich robia naši susedia nie je žiadna veda. Čo sa týka surovín treba len vajcia, nakrájané žemle, soľ a bylinky, najčastejšie petržlenovú vňať.
Zdroj: Shutterstock
Ako variť vajcia
Zdroj: Shutterstock
Petržlenová vňať podporuje pečeň.
Zvyknú sa robiť žemľové knedličky aj s múkou, ale klasika je takáto jednoduchá. S múkou to ide, samozrejme, jednoduchšie, keďže drží spolu s vajcami celý kúsok dokopy.
Zdroj: Shutterstock.com
Žemľové knedličky
Keď však použijeme recept, do ktorého sa múka nepoužíva, stačí jedna malá chybička pri príprave alebo v recepte a knedličky sa vám pri varení vo vode rozpadnú. Hotová pohroma.
Zdroj: Shutterstock.com
Žemľové knedličky
Našťastie si vieme pomôcť. Určite nerobte nikdy všetky knedličky naraz. Tak budete mať šancu, svoju chybu napraviť bez toho aby ste museli začať od začiatku. Jednoducho všetky surové knedličky vhoďte do veľkej misy, pridajte ešte jedno vajce a dôkladne premieste. Potom vyformujte a vhoďte do vriacej vody. Vajce sa postará lepšie držanie tvaru a stabilitu pri vare.
Zdroj: Shutterstock.com
Žemľové knedličky