Reklama

Už žiadne suché rezne! Takto sa vám podaria šťavnaté a chrumkavé aj z bravčového karé

Rezeň

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Chudé mäso sa na vyprážanie hodí, no často sa nám u na panvici vysuší. Vyskúšajte tento postup.

Na rezne používame všetko možné mäso, od mastnej bravčovej krkovičky, až po kuracie prsia. Kvôli krásne planému mäsku sa na rezne používa bravčové karé, no s ním sa spája nepríjemný problém - rezne sa zvyknú vysušiť, alebo sú tvrdé. Poradíme vám, ako ich spraviť jemné a šťavnaté.

Bravčové mäso

Zdroj: Shutterstock

Bravčové mäso

Mäso nakrájajte na tenké plátky a dobre naklepte. Môže sa zdať, že tenké plátky sa rýchlo vysušia, no opak je pravdou. Mäso naklepané natenko sa pripraví rýchlo a jednoducho sa vysušiť nestihne. Preto krájajte karé na hrúbku 1 centimeter a dobre vyklepte.

Zdroj: Shutterstock

Ako si poradiť so zápachom pri vyprážaní?

Rezne obaľte klasicky v trojobale a vyprážajte na bravčovej masti. Masť výborne znáša vysoké teploty. Vysokú teplotu potrebujeme, aby sa mäso vypražilo rýchlo a nestihlo sa vysušiť. Olej dosahuje nižšie teploty a príprava tak trvá dlhšie.

Zdroj: Shutterstock

Mňam, rezne! Vyskúšajte nové tipy na chrumkavý