Reklama

Živánska pečienka

Živánska pečienka

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 1,5 hodiny, čas pečenia: 60 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 4 bravčové rezne, 2 – 3 cibule, 2 lyžice kečupu, 1 lyžička horčice, 100 – 150 g diétnej salámy (špekáčiky, párky), tuk na vymastenie plechu, soľ

Postup:

1. Umyté, očistené mäso osolíme a mierne naklepeme.

2. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky, dáme do misy a pridáme kečup, horčicu a salámu nakrájanú na kocky.

3. Ohňovzdornú misu vymastíme tukom. Na spodok dáme cibuľovo-salámovú zmes, na to poukladáme rezne, vrch prekryjeme opäť cibuľou. Misu zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 45 až 60 minút. Počas pečenia netreba mäso podlievať, cibuľa sama pustí dostatok šťavy.

4. Živánsku podávame s dusenou kapustou a parenou knedľou.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4