Na 30 kúskov potrebujeme:

100 + 200 g horkej čokolády ● 2 konzervy mandarínok ● 375 g medu ● 3 vajcia ● 2 ČL perníkového korenia ● 75 g hnedého cukru ● 375 g hladkej múky
● 1 balíček prášku do pečiva ● 150 g sekaných lieskových orechov ● 25 g kokosového tuku ● tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Postup

1 Všetky suroviny dôkladne odvážime. Elektrickú rúru vyhrejeme na 175 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


2 Najskôr na doske nasekáme 100 g čokolády. Mandarínky scedíme a necháme odkvapkať.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


3 V mise zmiešame tekutý med, vajcia a perníkové korenie. Pridáme hnedý cukor a dobre vymiešame.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


4 V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva a čokoládou. Obe zmesi spojíme a opatrne zapracujeme orechy s mandarínkami.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


5 Štvorcovú formu alebo plech vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme cesto, vrch uhladíme a dáme do rúry. Pečieme 25 až 30 minút a necháme vychladnúť.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


6 Zvyšnú čokoládu nasekáme a spolu s kokosovým tukom rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Koláč nakrájame na kocky a polejeme čokoládou.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 50 minút
Čas pečenia: 30 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK