Reklama

Zostalo vám droždie? Takto ho úplne dokonale zamrazíte a bude ako čerstvé

Drožďová nátierka

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Dajú sa kocky droždia zamraziť bez toho, aby stratili svoje schopnosti? My vám prezradíme, ako na to.

Jedna kocka droždia býva zvyčajne na jedno použitie priveľa, teda samozrejme, pokiaľ nepečiete pre 12 hladných krkov. Čo však s už otvoreným a nespotrebovaným zvyškom?

Ak ho vložíte späť do chladničky, začne vyschýnať a často naň úplne zabudnete, až kým nebude neskoro a nesplesnivie. Preto je na mieste otázka, či by sa nedala využiť mraznička.

Zdroj: Shutterstock

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Nechať droždie zamraziť a po rozmrazení znova použiť? Áno, ide to bez problémov. Zamrznuté droždie môžete po rozmrazení použiť ako do kvásku, tak aj priamo do cesta, podľa toho ako recept vyžaduje.

Pri mrazení sa žiadne huby v droždí nezničia a aj po rozmrazení dokáže droždie rozvinúť svoju plnú kvasnú silu a môžete ho použiť do všetkého, čo vyžaduje čerstvé alebo sušené droždie.

Ako na to?

Pred vložením do mrazničky droždie najprv zabaľte do vzduchotesného vrecúška a tak vložte do mrazničky. Na rozmrazenie použite chladničku. Droždie vyberte z mrazničky deň vopred a vložte ho chladničky. Nasledujúci deň bude pripravené na priame použitie.