Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľúbite sladké, ale všade píšu, že je NEZDRAVÉ?! Nemusí byť! Vymeňte TOTO za TIETO tajné PRÍSADY

Keď pridáte do pečenie tieto SUPERPOTRAVINY, o zdravie či postavu sa nebudete musieť obávať.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ak si strážite váhu, koláče, chlieb a pečivo zrejme máte v nemilosti. Našťastie to s nimi nie je až také zlé. Ak pri ich príprave použijete tieto superpotraviny, máte vyhraté!

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dajte zbohom nafúknutému brušku: MUDr. Boris Bajer, PhD vám prezradí ako...
    Zdroj: Boris Bajer

    Zdroj: Shutterstock

    Chia semiačka musíme vždy namočiť do tekutiny aspoň na 15 minút.

    Chia semiačka

    Chuť: jemne orechová, trocha ako mak

    Použite namiesto: Jedno vajce v ceste na mafiny, chlieb či drobné koláče nahradí 1 PL čerstvo namletých chia semiačok zmiešaných s 3 PL vody.

    Zdravé plus: Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a až päťkrát viac vápnika ako mlieko!

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    ľanové semiačka - ľanový olej

    Ľanové semiačka

    Chuť: orechová a jemne údená, preto sa hodia aj do slaných koláčov ako kiš alebo chlieb

    Použite namiesto: Vajec. Ľanové semiačka pomeľte v mixéri alebo kávovom mlynčeku, pridajte 3 diely vody, priveďte do varu a nechajte vychladnúť. Asi 4 PL tejto zmesi nahradia 1 vajce.

    Zdravé plus: Dodávajú balastné látky nášmu tráveniu, odstraňujú toxíny z tela. Najlepšie je použiť čerstvo namleté semiačka, pretože z tých telo dokáže najľahšie čerpať potrebné vitálne látky.

    Zdroj: Shutterstock

    kokosová múka

    Kokosová múka

    Chuť: intenzívne po kokose a jemne sladko

    Použite namiesto: Sušená a mletá kokosová dužina nahradí asi štvrtinu uvedeného množstva múky.

    Zdravé plus: Je bez cholesterolu, bezgluténová a navyše bohatá na bielkoviny ako žiadna iná múka.

    Zdroj: shutterstock

    Kokosový cukor

    Cukor z kokosových kvetov

    Chuť: vôbec nie po kokose, zato karamelová a jemne korenistá

    Použite namiesto: Sušený nektár z kokosovej palmy nahradí hnedý cukor v pomere 1 : 1. Ideálny do čokoládových koláčov.

    Zdravé plus: Nízky glykemický index, ktorý spôsobuje, že cukor v krvi stúpa len veľmi pomaly. Okrem toho je bohatý na draslík, horčík, železo, zinok a meď.

    Zdroj: Shutterstock

    Ďatle Vhodným spôsobom by mohlo byť aj zaradenie datlí do jedálnička. Tie okrem energie zo slnka obsahujú aj prírodný oxytocín, takže 5-6 kusov denne tiež odvedie veľmi dobrú prácu.

    Datle

    Chuť: supersladké, jemná medová aróma

    Použite namiesto: Nakrájané na malé kúsky nahradia sušené hrozienka. Keď ich zmixujete s vajcami a tukom, datle nahradia polovicu uvedeného množstva cukru.

    Zdravé plus: Sú bohaté na vitamíny A, B a C, draslík, vápnik a horčík. Ale pozor, obsahujú aj veľa hroznového a ovocného cukru.

    Zdieľať

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Štíhla na poslednú chvíľu. S našimi tipmi bude väčšie bruško minulosťou.

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.