Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lahodná a pestrá divina: Ochutnajte jedlo, ktoré je zážitkom

Reštaurácia sv. Huberta

Zdroj: Oliver Balog

Reklama

Výnimočná, delikátna, pestrá, nevšedná, taká je divina, ktorú nájdete iba na jednom mieste v Bratislave. V reštaurácii Sv. Huberta.

Poľovníckych reštaurácií u nás nie je veľa a naozaj dobrých je ako šafranu. Prívlastok „naj“ má na Slovensku už niekoľko rokov reštaurácia sv. Huberta v bratislavskom Apollo hoteli****. Ponúka jedlo, ktoré je zážitkom, obsluhu na výbornú a výnimočnú atmosféru. Zariadenie je štýlové, luxusné a pohodlné, s dostatkom priestoru i príjemného svetla.

Jedálny lístok je obohatený sezónnymi ponukami šéfkuchára a má aj cenovo zvýhodnené menu. K najobľúbenejším jedlám z diviny patria špeciality zo srnčieho, dančieho, jelenieho alebo diviačieho mäsa. S ich prípravou má stabilný tím kuchárov dlhodobé skúsenosti a zároveň drží krok s aktuálnymi trendmi modernej gastronómie. Či už stavíte na spomínanú divinu, alebo si vyberiete jedlá z rýb a hydiny inšpirované francúzskou kuchyňou, ľahké zeleninové šaláty či cestoviny, určite si pochutíte.

Koncept reštaurácie v Apollo hoteli je postavený tak, aby okrem pracovných a obchodných stretnutí či banketov vyhovoval aj rodinám s deťmi. Oceňujeme nielen detský kútik, ale aj detské menu. Odporúčame začať vývarom z bažanta alebo, kým je vonku teplo, paradajkovou polievkou s restovanou zeleninou, ktorá sa dá servírovať aj studená.

Šéfkuchár nám odporučil jelení steak s marinovanou hruškou a bielou reďkovkou, špeciálne pre dámy je v ponuke steak z argentínskej sviečkovice s dubákovou omáčkou a baby zemiakmi. Pre vegetariánov je ako stvorené rizoto so sušenými paradajkami a parmezánom. Buďte obozretní a nechajte si aspoň kúsoček miesta na dezert, sladkými dobrotami je sv. Hubert tiež vychýrený. Stálicou v menu je čokoládový nugát s coulisom z manga a malín s vanilkovou zmrzlinou. Čučoriedkové pirohy s orechmi a maslom sú také dobré, že nie je hriechom porušiť kvôli nim diétu. Dokonalý zážitok!

Tip šéfkuchára

„Diviny sa netreba báť, aj doma sa dá pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, nielen ako dobrý, ale obligátny guláš,“ hovorí šéfkuchár reštaurácie sv. Hubert Pavol Cibulka. „Platí zásada mäso zbytočne nekaziť rôznymi koreninovými zmesami. Ak chceme napríklad steaky z jelenieho karé, mäso stačí nechať niekoľko hodín odležať v páci z oleja, v ktorom je po vetvičke tymianu a rozmarínu. Osoliť a okoreniť odporúčam tesne pred pečením. Opiecť mäso prudko z oboch strán zaberie dve minúty, ďalších desať minút ho necháme dorobiť v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Dobré je, keď potom ešte minútku postojí, aby sa upokojilo, a servírujeme. K divine sa hodia sladké omáčky, okrem klasiky z brusníc alebo šípok môžete vyskúšať aj gaštanovú či čučoriedkovú, prípadne opiecť na masle s cukrom broskyňu. Táto kombinácia by mohla chutiť aj deťom.“

Vyberáme pre vás niečo PLUS