Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripite si s Cinzanom pri akejkoľvek príležitosti

Ilustračné foto.

Zdroj: Cinzano

Reklama

Obľúbená talianska značka Cinzano má na Slovensku bohatú históriu – aj v minulosti to bola jedna z mála zahraničných značiek, ktoré sme si radi vychutnávali.

Dnes je u nás Cinzano jednotkou na trhu s vermútmi a pre mnohých Slovákov je spojené predovšetkým s Vianocami a typickým spôsobom servírovania s citrónom v pohári s cukrovým lemom. Cinzano je však už veľmi dlho ideálnym prípitkom pri všetkých slávnostných príležitostiach, akými sú napríklad narodeniny, svadby, rodinné alebo pracovné oslavy a podobne. Viete však, čo je to vlastne vermút a ako táto svetová legenda vznikla?

Rad vermútov vytvorili bratia Giovanni a Carlo Cinzano v roku 1757. V malom obchodnom dome v talianskom Turíne sa zrodil nový trend – pripravili jedinečné aromatické vína vyrobené podľa tajného receptu, v ktorom skombinovali miestne bylinky, korenie a víno. Vo svojom podniku tento svoj vermút potom ponúkali zákazníkom. Netrvalo dlho a obľúbila si ho miestna šľachta, ale aj ostatní návštevníci tohto obchodu. Jeho popularita rýchlo rástla a postupne si tento nápoj získal doslova celý svet.

Zdroj: Cinzano

Cinzano Vermút

Rad Cinzano Vermút je mimoriadne všestranný a je tiež základom pre mnoho klasických i kreatívnych kokteilov. Medzi ich najpopulárnejšie diela patrí Cinzano Bianco. Tento svetložltý poklad s vôňou infúzie bielych broskýň v sebe skrýva aj nádych kvetov, majoránky a tóny čerstvého tymianu. Cinzano Bianco má sladkú príchuť s náznakmi ovocia, vanilky a škorice. Je ideálny samostatne ako aperitív s unikátnym spôsobom servírovania s citrónom a cukrovým lemom na pohári. Stále viac sú však obľúbené aj miešané nápoje či kokteily, do ktorých sa pridáva ako prísada. Nezabudnite však na posledný tip - najlepšie je podávať ho správne vychladený.

Zdroj: Cinzano

Cinzano Bianco

PR článok

Vyberáme pre vás niečo PLUS