Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Artičoková miska

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): 1 malá červená čakanka 2 konzervy artičokových srdiečok 100 g surovej šunky, 1 cibuľa 1/2 zväzku petržlenovej vňate 4 sardely, 1 malá fľaštička kapár 2 ČL ostrej horčice 1/8 l bieleho vína 3 PL octu, 3 PL oleja 1 ČL estragónu, soľ mleté čierne korenie 2 natvrdo uvarené vajcia 1/2 zväzku pažítky

Postup:
1. Čakanku očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Artičoky necháme odkvapkať a šunku pokrájame na pásiky.

2. Na šalátový nálev nadrobno pokrájame cibuľu, petržlenovú vňať, sardely a kapary. Prísady zmiešame s horčicou, vínom, octom a olejom. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a estragón.

3. K nálevu nadrobno pokrájame vajcia a pažítku, premiešame a pridáme k šalátu. Šalát necháme 1/2 hodiny stáť v chladničke, premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS