Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bôčiková roláda

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

10 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 1 HODINA 1,5 kg prerasteného bravčového bôčika 250 g sladkej smotany 150 g šunkovej salámy 7 vajec 2 kapie (môžu byť i sterilizované) štipka postrúhaného muškátového orieška petržlenová vňať olej 1 lyžička vegety mleté čierne korenie 1 lyžička soli

POSTUP:
1. Mäso pomelieme, pridáme smotanu,mleté čierne korenie, postrúhaný muškátovýoriešok, vegetu a soľ. Hmotudobre prepracujeme a uložíme na24 hodín do chladničky.2. Na druhý deň mäsovú hmotu rozotriemena potravinársku fóliu. Navrchpoukladáme šunkovú salámu a praženicu,ktorú pripravíme z vajec, soli a oleja.Primiešame na kúsky pokrájanú kapiua posekanú petržlenovú vňať.3. Pomocou igelitovej fólie potom zaviniemecelú hmotu do rolády a preložímedo pekáča. Na dno môžeme položiťalobal. Pečieme 30 až 35 minút pri180 °C. Podávame so zemiakmi a zeleninovýmšalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS