Bôčiková roláda
8. 4. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:55)

Zdroj: Archív
10 PORCIÍ; ČAS PRÍPRAVY: 1 HODINA 1,5 kg prerasteného bravčového bôčika 250 g sladkej smotany 150 g šunkovej salámy 7 vajec 2 kapie (môžu byť i sterilizované) štipka postrúhaného muškátového orieška petržlenová vňať olej 1 lyžička vegety mleté čierne korenie 1 lyžička soli
POSTUP:
1. Mäso pomelieme, pridáme smotanu,mleté čierne korenie, postrúhaný muškátovýoriešok, vegetu a soľ. Hmotudobre prepracujeme a uložíme na24 hodín do chladničky.2. Na druhý deň mäsovú hmotu rozotriemena potravinársku fóliu. Navrchpoukladáme šunkovú salámu a praženicu,ktorú pripravíme z vajec, soli a oleja.Primiešame na kúsky pokrájanú kapiua posekanú petržlenovú vňať.3. Pomocou igelitovej fólie potom zaviniemecelú hmotu do rolády a preložímedo pekáča. Na dno môžeme položiťalobal. Pečieme 30 až 35 minút pri180 °C. Podávame so zemiakmi a zeleninovýmšalátom.