Reklama

Bravčová panenka v lístkovom ceste

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

600 g bravčovej panenky (asi 4 kusy) 2 bal. lístkového cesta Na marinádu: 1/2 dcl oleja soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie horčica – podľa chuti Na horčicovú omáčku: 1 lyžica plnotučnej horčice 4 strúčiky cesnaku 1 lyžička kečupu 1 cibuľa olej

POSTUP:
1. Bravčovú panenku na 24 hodín naložíme domarinády z oleja, soli, papriky, korenia a horčice.2. Lístkové cesto vyvaľkáme, naloženú panenkupoložíme na cesto a trikrát zatočíme. Navymastenom plechu pečieme asi 30 minút pri 150 °C.Potom rolády potrieme vyšľahaným žĺtkom a dámeešte na 3 minúty zapiecť pri teplote 200 °C.3. Horčicovú omáčku pripravíme tak, že zmixujemehorčicu, kečup a cesnak. Na oleji orestujemenadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme rozmixovanúzmes. Vymiešame a krátko prehrejeme.4. Panenku podávame teplú so zemiakovou kašoualebo studenú preliatu horčicovou omáčkou.