Cesnakové kolieska
30. 11. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:59)

Zdroj: Archív
Prísady (na 25 kusov): CESTO: 500 g polohrubej múky 1 ČL morskej soli 100 ml oleja 300 ml mlieka 42 g droždia 3 ČL kryštálového cukru múka na posypanie dosky
PLNKA:
250 g uvarenýchzemiakov
50 g masla
2 ČL morskej soli
1 hlavičkacesnaku
mletá červenápaprika
majorán
drvenárasca
NA POTRETIE: 1 vajce
2 strúčikycesnaku
olej
1. Do 100 ml teplého mlieka rozdrobímedroždie, pridáme cukor,premiešame a necháme vykysnúť.
2. Múku zmiešame so soľou,pridáme kvások, zvyšné mliekoa olej. Vypracujeme cesto a nechámeho vykysnúť.
3. Zemiaky postrúhame, zmiešames maslom, so soľou a s prelisovanýmcesnakom. Podľa chutipridáme mletú červenú papriku,majorán a drvenú rascu.
4. Vykysnuté cesto rozdelíme napolovice, každú vyvaľkáme, natriemeplnkou a stočíme ako roládu.
5. Rolády pokrájame na 2 cmhrubé kolieska, ktoré poukladámena plech vyložený papierom napečenie, potrieme rozšľahanýmvajcom s prelisovaným cesnakoma necháme ešte 20 minút kysnúť.
6. Kolieska pečieme vo vopred vyhriatejrúre (180 °C) 15 až 20 minúta ešte horúce potrieme olejom.
Čas prípravy: 45 minút
Čas pečenia: 15 až 20 minút