Cestoviny s omáčkou
19. 8. 2005, 7:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Prísady (pre 4 osoby): 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 2 PL masla 300 g tekvice bez jadierok a šupky soľ mleté čierne korenie štipka strúhaného muškátového orieška štipka kajenského korenia 200 g kyslej smotany 400 g špagiet 1 KL oregana 3 PL odkvapkaných kapár
Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme, posekáme a podusíme na masle. Tekvicu nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a dusíme 5 minút. Osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme kyslú smotanu. Hrniec prikryjeme a zmes dusíme 10 minút.
2. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale.
3. Omáčku ochutíme oreganom a primiešame kapary. Cestoviny zlejeme, pridáme omáčku a posypeme oreganom.