Jablkovo-slivkové crumble
16. 8. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:38)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Prísady (pre 4 osoby): 2 jablká olúpané a nakrájané na kúsky, 2 hrušky olúpané a nakrájané na kúsky, 4 slivky nakrájané na kúsky, 100 ml červeného vína, 1 struk čerstvej vanilky rozkrojený na polovice, 100 g kryštálového cukru; Posýpka: 120 g masla, 120 g hladkej múky, kôra z 1 citróna, 140 g kukuričnej múky, 120 g kryštálového cukru, 2 žĺtky
1. Všetko očistené a nakrájanéovocie dáme do hrnca,pridáme víno, kryštálovýcukor a zo struku vyškrabanúvanilkovú dreň. Za občasného miešania na miernomohni dusíme približne30 minút domäkka.
2. Rúru rozohrejeme na180 °C. V mise zmiešamemaslo, múku, citrónovúkôru, kukuričnú múku, cukora žĺtky na drobivé cesto.Zmes potom rozdrobímena plech a v rozohriatej rúrepečieme dozlatista asi10 minút. Do misiek rozdelímeteplý kompót, posypemeupečenou posýpkoua hneď podávame.
ČAS PRÍPRAVY: 15 min., ČAS VARENIA: 30 min., ČAS PEČENIA: 10 min.