Kačacie Chow mein
28. 5. 2005, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:24)
Prísady (pre 4 osoby): 250 ml zeleninového vývaru 250 g hrubých čínskych rezancov 4 plátky kačacích pŕs bez kože 3 PL sójovej omáčky 1 strúčik cesnaku, 3 cibuľky 300 g miešanej zeleniny 120 g mladých kukuričných kláskov 2 PL omáčky hoisin 1 PL kukuričnej múčky 50 g fazuľových klíčkov
Postup:
1. Cestoviny dáme do hlbokej misy, zalejeme vriacou vodou, prikryté necháme 6 minút odstáť.
2. Z kačacích pŕs odstránime kožu a mäso nakrájame na pásiky hrubé 1 cm a dlhé asi 7 cm. Mäso vložíme do menšej misky a primiešame 1 PL sójovej omáčky.
3. Očistený cesnak nakrájame nadrobno, umyté cibuľky nakrájame na kolieska a odložíme nabok. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky dlhé asi ako zápalka. Rezance scedíme.
4. V panvici rozohrejeme polovicu oleja, pridáme kačacie kúsky a opekáme 5 minút. Potom ich preložíme na tanier a zakryjeme alobalom.
5. Zvyšný olej rozohrejeme na panvici, pridáme cesnak s cibuľkou, nakrájanú zeleninku a pri ustavičnom miešaní opekáme 30 sekúnd.
6. Mäso vrátime do panvice, pridáme omáčku hoisin s horúcim vývarom a niekoľko minút varíme.
7. Kukuričnú múčku rozmiešame s 1 ČL studenej vody, zmiešame s fazuľovými klíčkami a pridáme do panvice. Dusíme 2 minúty, potom pridáme rezance a zvyšnú sójovú omáčku. Dôkladne premiešame a podávame.