Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémová torta s ovocím

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Cesto: 6 vajec, štipka soli, 100 g cukru, 1/2 lyžičky mletej vanilky, 80 g celozrnnej pšeničnej múky, 40 g ryžovej múčky, 1 lyžička kypriaceho prášku. Plnka a obloženie: 125 ml mlieka, 1 lyžička mletej vanilky, štipka soli, 2 vajcia, 3 lyžice cukru, 2 lyžičky ryžovej múčky, 125 g jogurtu, 2 lyžice pomarančového džemu, 300 g miešaného ovocia, 200 g šľahačkovej smotany, 1 lyžica nesolených pistácií.

POSTUP:
1. Rúru predhrejeme na180 °C (teplovzdušnú na160 °C, plynovú na stupeň2 – 3). Na cesto rozbijemevajcia, žĺtky a bielky oddelíme.Z bielkov, soli a 3 lyžícstudenej vody vyšľaháme polotuhý sneh. Pridáme cukor,vanilku a šľaháme, kýmsneh nie je tuhý. Postupnepridávame žĺtky.2. Múku, ryžovú múčkua kypriaci prášok zmiešame,preosejeme na vaječný kréma opatrne vmiešame. Otváraciu formu vyložíme papieromna pečenie, nalejeme donej cesto a vyhladíme.3. Pečieme 30 – 35 minút.Vyberieme a necháme voforme odpočívať 10 minút.Potom korpus vyberiemez formy a dáme na drôtenúmriežku úplne vychladnúť.4. Na plnku dáme zovrieťmlieko s vanilkou a soľou.V hrnci vyšľaháme dopenistažĺtky s 2 lyžicami cukru a primiešameryžovú múčku. Zastáleho miešania ručným šľahačomdo vaječného krémuprilievame horúce mlieko.Hrniec dáme na sporáka krém za stáleho miešaniaohrievame, kým nezhustne. 5. Hrniec vložíme do studenejvody, do ktorej pridámeniekoľko kociek ľadu. Z bielkovvyšľaháme tuhý sneh.Do krému pridávame najprvjogurt s pomarančovým džemoma až potom sneh.6. Tortový základ dvakrátpriečne prekrojíme. Spodnúčasť potrieme polovicoukrému, na krém položímedruhý plát a potriemezvyšným krémom. Navrchpoložíme tretí plát. Ovocieumyjeme alebo ošúpemea pokrájame na menšiekúsky. Poukladáme ho natortu. Smotanu vyšľaháme,osladíme zvyšným cukroma s pomocou zdobiacehovrecka ozdobíme povrchtorty. Posypeme nadrobnoposekanými pistáciami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS