Kurča s hubovou omáčkou
24. 9. 2004, 18:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:38)
Prísady (pre 4 osoby): 1 PL olivového oleja 25 g masla 4 vykostené kuracie prsia bez kože (asi po 180 g) soľ, mleté čierne korenie 4 malé cibuľky 350 g malých šampiňónov 1 PL hladkej múky 150 ml kuracieho vývaru 150 ml polotučnej smotany
Príprava:
1. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej s maslom. Kuracie prsia umyjeme, z oboch strán osolíme a okoreníme. Vložíme ich do rozohriateho tuku a opekáme do zlatista z každej strany asi 2 až 3 minúty. Potom zmiernime oheň, zakryjeme a dusíme 8 až 10 minút. Počas dusenia mäso raz obrátime.
2. Očistíme cibuľky a zelenú vňať nakrájame na kolieska. Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky.
3. Keď sa z mäsa na panvici uvoľňuje len čistá šťava, vyberieme ho, zakryjeme a dáme na tanier, ktorý uložíme do teplej rúry.
4. Do panvice s tukom nasypeme nakrájané cibuľky a šampiňóny, pražíme 3 až 4 minúty, kým nie sú mäkké. Potom ich posypeme múkou, chvíľku podusíme, pridáme vývar a za stáleho miešania necháme zovrieť. Omáčku povaríme 3 minúty, zmiernime oheň a prilejeme smotanu. Pridáme kuracie prsia a prehrievame 3 minúty.