Mexická panvica
21. 11. 2004, 1:00
Prísady (pre 4 osoby): 800 g zemiakov, 150 g slaniny 250 g mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, paprika, hrášok, zelené fazuľky) konzerva fazule v paradajkovej šťave, 2 cibule mleté čierne korenie, mletá paprika soľ, 1 ČL oleja
Postup:
1. Zemiaky varíme vo vriacej slanej vode asi 20 minút. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na kocky alebo plátky. Zeleninovú zmes uvaríme vo vode, scedíme a necháme odkvapkať.
2. Na oleji opražíme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu a pásiky slaniny. Pridáme zemiaky a zmes ochutíme korením, soľou a mletou paprikou. Za stáleho miešania opekáme asi 6 minút.
3. K zemiakom pridáme zeleninovú zmes a fazuľu z konzervy. Všetky prísady dobre premiešame, krátko opečieme a podávame.
TIP: Odporúčame aj diabolský variant, do ktorého stačí pridať čili papričku.