Mletý rezeň so šalátom
1. 4. 2005, 17:45 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:27)
Prísady (pre 10 osôb): 320 g tofu, 30 g cibule 150 g sójovej omáčky 30 g soli, 300 g oleja 0,5 g mletého zázvoru 50 g bieleho sezamu 20 g slnečnicových semienok 600 g strúhanky, 1 uhorka 250 g konzervovanej kukurice 1 balíček krabích tyčiniek 10 dag olív s kapiou, 1/2 citróna
Postup:
1. Tofu spolu s cibuľou pomrieme v mlynčeku na mäso a vložíme do misky. Zmes ochutíme soľou a sójovou omáčkou, pridáme strúhanku a dobre vymiešame. Ochutíme zázvorom, sezamom a slnečnicovými semienkami. Z hmoty vytvarujeme šišky, ktoré poukladáme na vymastený plech a upečieme 20 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.
2. Medzitým si pripravíme šalát. Uhorku očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme scedenú kukuricu, nakrájané olivy a krabie tyčinky. Šalátovú zmes premiešame a na záver ochutíme soľou a šťavou z polovice citróna.