Morský čert
29. 10. 2004, 17:13 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:36)
Prísady (pre 4 osoby): 2 červené papriky 600 g filiet z morského čerta 2 strúčiky cesnaku a 5 cl suchého sherry 2 PL citrónovej šťavy a 2 PL olivového oleja soľ, mleté čierne korenie 1 ČL sušeného tymianu 1 PL posekanej bazalky 3 PL petržlenovej vňate
Príprava:
1. Rúru predhrejeme na 250 °C. Špajdle (8 ks) namočíme asi na 30 minút do studenej vody. Papriky očistíme, umyjeme, rozštvrtíme a rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme ich v predhriatej rúre na strednej priečke asi 20 minút, kým šupka nestmavne.
2. Papriky vyberieme z rúry, zakryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť. Potom z nich stiahneme šupku, po dĺžke pokrájame na 2 cm široké pásiky a zvinieme.
3. Ryby pokrájame na 2-centimetrové kocky a striedavo s paprikovými rolkami ich ponapichujeme na špajdle. Špízy položíme na plochú misu.
4. Zmiešame sherry, citrónovú šťavu, 1 PLl oleja, soľ, čierne korenie, tymian a prelisovaný cesnak. Marinádou pokvapkáme špízy a necháme ich asi 1 hodinu odležať.
5. Alobal potrieme zvyšným olejom. Položíme naň špízy a za stáleho obracania grilujeme 7 minút. Napokon ich posypeme bazalkou a petržlenovou vňaťou.