Paprikové košíčky s údeným mäsom
23. 4. 2005, 13:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:26)
Prísady (pre 8 osôb): 250 g polohrubej múky 130 g masla 4 vajcia 20 g kyslej smotany soľ 1 zelená žltá a červená paprika 200 g uvareného vykosteného údeného mäsa 6 PL sladkej smotany mleté čierne korenie muškátový oriešok 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
1. Z preosiatej múky, 125 g masla, 1 vajca, kyslej smotany a 1/2 ČL soli rýchlo vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút chladiť. Maslom vymastíme 6 košíkových formičiek.
2. Papriky prepolíme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Tri vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Primiešame petržlenovú vňať.
3. Pripravené formičky naplníme cestom, vyprážanou paprikou a údeným mäsom, zalejeme vajcami a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút.