Pikantná pochúťka
16. 4. 2005, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:26)
Prísady (pre 4 osoby): 4 bravčové klobásy 1 konzerva posekaných paradajok 2 konzervy červenej fazule 2 PL paradajkového čatní 2 ČL mletej papriky 750 g zemiakov, 1 paštrnák 2 PL polotučného mlieka 1 PL olivového oleja soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Klobásy pečieme 15 minút pod grilom, kým nie sú hnedé a dobre prepečené. Medzitým uvaríme vo vode (15 minút) očistené a nakrájané zemiaky a paštrnák.
2. Do druhého hrnca dáme paradajky aj so šťavou, zliatu fazuľu, čatní, mletú papriky a zmes privedieme do varu.
3. Klobásy vyberieme z grilu, trochu ich necháme vychladnúť a nakrájame na 4 hrubé kolieska. Potom ich pridáme do paradajkovej zmesi a všetko preložíme do ohňovzdorného kastróla.
4. Zemiaky s paštrnákom precedíme, roztlačíme s mliekom a olivovým olejom. Kašu osolíme a ochutíme čiernym korením.
5. Potom ju rovnomerne rozložíme na zmes v ohňovzdornom kastróle a zapekáme pod grilom asi 5 minút, kým povrch nie je chrumkavý.