Reklama

Pikantná pochúťka

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): 4 bravčové klobásy 1 konzerva posekaných paradajok 2 konzervy červenej fazule 2 PL paradajkového čatní 2 ČL mletej papriky 750 g zemiakov, 1 paštrnák 2 PL polotučného mlieka 1 PL olivového oleja soľ, mleté čierne korenie








Postup:
1. Klobásy pečieme 15 minút pod grilom, kým nie sú hnedé a dobre prepečené. Medzitým uvaríme vo vode (15 minút) očistené a nakrájané zemiaky a paštrnák.

2. Do druhého hrnca dáme paradajky aj so šťavou, zliatu fazuľu, čatní, mletú papriky a zmes privedieme do varu.

3. Klobásy vyberieme z grilu, trochu ich necháme vychladnúť a nakrájame na 4 hrubé kolieska. Potom ich pridáme do paradajkovej zmesi a všetko preložíme do ohňovzdorného kastróla.

4. Zemiaky s paštrnákom precedíme, roztlačíme s mliekom a olivovým olejom. Kašu osolíme a ochutíme čiernym korením.

5. Potom ju rovnomerne rozložíme na zmes v ohňovzdornom kastróle a zapekáme pod grilom asi 5 minút, kým povrch nie je chrumkavý.

Vyberáme pre vás niečo PLUS