Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rybia polievka

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): hlava z kapra, 100 g ikier alebo mlieča 20 g cibule, 100 g mrkvy 100 g zeleru, 100 g petržlenu 40 g masla, muškátový oriešok 50 g hladkej múky, 2 dl mlieka vegeta, soľ, bageta 10 g tuku, petržlenová vňať

Postup:
1. Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zeleninu a cibuľu očistíme, pokrájame na malé rezance a podusíme na masle. Pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy.

2. Ikry alebo mlieče opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme. Nakoniec do polievky pridáme mäso obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko a dochutíme vegetou a soľou.

3. Bagetu nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Tesne pred podávaním pridáme do polievky opekané kúsky bagety a nasekanú petržlenovú vňať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS